Välkomna julen!

Julens under är så stort att det inte räcker med en Människovigningens handling/gudstjänst för att ta emot kärlekens evangelium som föds under julnatten. Därför välkomnar vi i Kristensamfundet julen med tre olika gudstjänster: på julnatten kl. 00.00, på juldagsmorgonen kl. 8.00 och på  juldagens förmiddag kl. 10.00. För den som har möjlighet att delta i alla tre julhandling kan det vara en fördjupad upplevelse av julen som högtid.

Den första julhandlingen hålls vid midnatt när Gud och hans himmelska härskaror uppenbarar sig i höjderna för att skänka ljus och kärlek in i tillvarons mörker. Då läses början på de fyra evangelierna (Matt. 1, 1-24) som påminner oss om vårt ursprung och vår källa. Den andra julhandlingen hålls i gryningen då vi vaknar upp tillsammans med herdarna för att tillbe kärleken och friden som nu kommit till jorden. Mitten av de fyra evangelierna läses (Luk. 2, 1-20). På juldagens förmiddag hålls den tredje julhandlingen och det är den som också kommer att hållas under de övriga juldagarna. De båda första julhandlingarna kan man alltså bara höra en gång om året!  Nu – på juldagens förmiddag – vill kärleken bli en del av dagsmedvetandet och beröra människornas goda vilja. Slutet på evangelierna läses (Joh. 21, 15-25) där Petrus, ställföreträdande för oss alla, ställs inför den avgörande frågan: Älskar du mig?

Orden om det som till jul sker i höjderna, på jorden och i människorna, ledsagar oss i guldskrift från altaret genom alla de dagliga julhandlingarna  (vardagar kl. 9.00, sön- och helgdagar kl. 10.00) fram till trettondagen.

Uppenbarad vare Gud i höjderna

och frid på jorden

till de människor som har en god vilja.

Julens program i Kristofferukyrkan

24/12 kl. 16.00 – 20.00
Julafton i gemenskap
På julafton öppnar Kristofferuskyrkan dörrarna för alla till ett julfirande i gemenskap. Vi samlas kring en julmåltid, sång och berättelse vid granen.

Annandag jul 26/12 kl. 11.15
Marias mantel,  Ylwa Breidenstein

Söndag 30/12 kl. 11.40
Josefs stav, Carl van der Weyden