Trötthet har ett rymligt hjärta

Trötthet kan vara något annat än ett utmattningstillstånd. Trötthet kan också vara en förmåga som inspirerar och låter anden uppstå. Så får de här tre citaten – första söndag efter pingst – bli en hälsning och önskan inför sommarens ledighet!

”Pingstförsamlingen, den som mottog anden, föreställer jag mig alltigenom trött. Trötthetens inspiration säger mindre vad som är att göra än vad som kan lämnas ogjort”
(Peter Handke)

”Den pingstförsamling som inspirerar till inte-göra är motsatsen till aktiv-samhället. Det är en församling av trötta i en särskild bemärkelse. Där jag inte är trött dig utan trött med dig! Om ”pingstförsamlingen” vore en synonym för det framtida samhället, så skulle det kommande samhället också kunna kallas trötthetssamhället.”
(Byung-Chul Han)

”Trötthet har ett rymligt hjärta”.
(Maurice Blanchot)