Städtag

Kära vänner i församlingen,

Vissa upplevelser är så äventyrliga att man bara måste få meddela sig.

I dag var jag med om en premiär. För första gången hade jag förmånen att få städa i Kristofferuskyrkan. Nåja, inte riktigt första gången. Men förra gången det begav sig var kyrkan ännu en byggarbetsplats. Så det var verkligen dags nu.

Tänk att få vara med om att lära sig nya saker hela tiden! Aldrig i mitt liv hade jag hanterat en dammsugare med jätteslang som klarar kyrkorummet, foajén och gamla kapellet. Och visst blev det en händelse. Vid ett tillfälle ville den där dammsugarbesten inte bli avstängd. Jag såg mig redan dammsugandes i Kristofferuskyrkan fram till domedagen. Dock räddades jag av några rådiga medstädare.

Samtidigt undrar jag vem den där blondinen måtte vara vars långa hårstrån jag fick kämpa med i tio minuter för att få bort från mattan. Har vi kanske karmiskt med varandra att göra?

Spännande världar mötte jag annars inte bara i samband med teknikens under. Även djuren fick jag kontakt med. Varje gång jag avlägsnade en spindelväv – och de verkar på något märkligt sätt ha gynnats under pandemin – gav jag mig i samtal med spindeln för att be om ursäkt. De var så snälla och tillmötesgående.

Och så trösklarna, kära vänner, trösklarna! Kan någon förklara för mig varför vi lämnar allt gammalt bråte just vid övergången från det yttre till det inre? Är inte detta som självaste livet?

Ja, ni förstår att det handlar om djuplodande filosofiska tankar som uppstår vid dammsugarens dån. Och detta är så roligt att vi skulle vilja hålla på med det varenda vecka.

Men vi förstår naturligtvis att detta vore grymt egoistiskt. Så vi har bestämt oss att bjuda fler församlingsmedlemmar på möjligheten att förkovra sig. Fast självfallet inte mer än någon enstaka gång i månaden eller så. Det finns ju gränser för vår generositet.

Ett enkelt – och trevligt – sätt att komma in i gänget är att helt sonika dyka upp på husmötet nu på lördag (den 16 oktober) klockan 10 i kyrkan. Annars går det också bra att kontakta överstäderskan Helene Liljestrand på telefon 073 687 58  84. Väl mött!

Jürgen Vater

PS. Och så hoppas jag att det ska vara mulet till helgen. Så att ingen ser vilka ställen jag har missat …