Kristi himmelsfärd 13/5

Församlingsutflykt för gamla och unga till Frustuna kyrka

Vid Frösjön i Gnesta ligger vackra Frustuna kyrka som har sina rötter i 1100-talet. Här konfirmerades Dag Hammarskjöld 1921. Kyrkan förnämsta prydnad är altarskåpet, tillverkat i Antwerpen på 1500-talet. Dopfunten av sandsten är sannolikt lika gammalt som kyrkan.

✦ Vi träffas kl.12 på parkeringsplatsen vid Frustuna kyrka. Avfärd från Kristofferuskyrkan kl.11:30 för dem som behöver skjuts. (Hör av dig till någon av prästerna om du har plats i din bil eller behöver någon att åka med!)

✦ I mindre grupper tittar vi in i kyrkan, lyssna på evangeliet och beundra den vackra altartavlan.

✦ Tag med matsäck – det finns många trevliga platser att slå sig ner på och njuta av utsikten medan man äter.

✦ Vi sjunger tillsammans och försöker tyda vad himmelsfärdsmolnen vill säga oss.

✦ Utanför kyrkan finns en tipspromenad och längst stranden kan man gå en liten ”meditativ” konstrunda. För barnen finns det mycket plats att leka på. WC finnes.

VÄGBESKRIVNING: Åk Västra Storgatan genom Gnesta, sväng vänster till Mariefredsvägen, efter ca 1 km sväng höger mot Frustuna.