Julbrev till församlingen

Konjunktionen mellan Saturnus och Jupiter 21/12
EN LYSANDE FLAMMA
Herre, var en lysande flamma framför mig,
var en ledstjärna över mig,
var en jämn stig under mig,
var en vänlig herde bakom mig
i dag och alla dagar.
Columba

Julhimlen skrudar sig i år extra festligt och har redan visat fram sin allra största julstjärna. Himlens giganter, planeterna Saturnus och Jupiter har den här veckan kommit sällsynt tätt intill varandra. Vi upplever det som om de smälter samman till en enda hoppingivande och strålande Betlehemsstjärna.

Och visst behöver vi få ta emot sådana ljusglimtar i all den dysterhet som omger mänskligheten just nu. Men ljus måste mötas av ljus för att kunna bli välsignande och verksamt. Därför handlar också jultiden om att inte enbart passivt ta emot himmelskt sken.

Julhimlen blickar i dessa dagar ner på mänskligheten i stilla förväntan om att vi ska finna vår egen ljuskälla och själva bli ljus.  Den är fylld av förhoppning om att tusentals juleljus må tändas på jorden och förena sig med Kristus, världens ljus som nu vill kommer tätt intill oss och skänka hopp.

Så önskar vi församlingen en strålande, ljusfylld och hoppingivande JUL!

Calle och Ylwa

Konjunktionen fotograferad i Jerusalem
Konjunktionen mellan Saturnus och Jupiter 21/12

En hälsning från Ragnhild E. Nesheim till Kristensamfundet i Sverige

Många av er har säkert redan hört talas om mig. Det var ju meningen att jag 2018 skulle komma till er som ny präst. Strax innan prästvigningen blev jag gravid och allt blev inställt. I september 2018 föddes Johannes Vidar och livet tog en ny och glädjefull vändning. Nu har jag återigen börjat förbereda mig för prästvigningen som skall hållas i Berlin i februari 2021. Om allt går som planerat så flyttar vi till Järna till våren.

Thomas Mahl, min man har i många år arbetat som fastighetsskötare på prästseminariet och har även utbildat sig till och arbetat som läkepedagog i Camphill Brachenreuthe i Tyskland. Nu lär han sig svenska och ser framemot nya uppgifter.

Jag är 45 år gammal och växte upp i Camphill i Norge. Jag har arbetat i flera år som klasslärare i en Waldorfskola i utkanten av Oslo. 2015 började jag studera vid prästseminariet i Stuttgart. För något år sedan var jag i Järna för en månads praktik. Det var väldigt fint och jag kände mig genast förbunden med människorna jag mötte och med platsen. Jag gläder mig att få arbeta som präst och att få träffa er.

Tack för att ni gör det möjligt för oss att komma till Järna!

Vänliga hälsningar,

Ragnhild Nesheim

OBS! PROGRAMÄNDRING

Pga. begravning kommer kyrkan inte att vara öppen på annandag jul kl 14 -17, som det står i programmet.

Konjunktionen fotograferad i Sydafrika