Församlingsbrev med anledning av de nya corona bestämmelserna

Guds hand av Carl Milles

Kära församling,

Just nu är det mycket som ställs in och stängs ner men Kristofferuskyrkan fortsätter att hålla öppet även om vi anpassar oss efter de nya corona bestämmelserna.

Högst åtta personer får samlas i kyrkan åt gången, vilket innebär att vi begränsar antalet deltagare vid Människovigningens handling till 6 personer (+ 1 präst och 1 ministrant). Men istället utökar vi antalet gudstjänster! Förutom på torsdagar kl 9 kommer vi att hålla Människovigningens handling både kl 9 och kl 10 på lördagar och söndagar. Detta kommer att gälla fr o m söndag den 22/11 och tills vidare.

Vi ber er att senast kvällen före anmäla er, antingen genom att maila till kristofferuskyrkan@kristensamfundet.se eller genom att skicka ett SMS till  070 978 90 72 Det går även bra att lämna ett röstmeddelande på samma nummer. Uppge datum och tid för den gudstjänst du önskar besöka samt ditt namn och telefonnummer. Om den önskade tiden redan är fullbokad hör vi av oss. Det går bara att anmäla sig till en gudstjänst åt gången. 

Söndagar mellan kl 14 – 17 kommer kyrkrummet att hållas öppet för stilla bön och ljuständning. Även här gäller regeln med maximalt 8 personer i rummet.

Fr o m vecka 48 kommer  vi tyvärr att behöva ställa in studiegrupperna och andra möten som brukar äga rum i kyrkan. Inte heller Söndagshandlingen för barnen eller betraktelserna på söndagar kan äga rum. 

I stället för adventsträdgården den 1:a advent kommer en adventspiral av granris att finnas utanför kyrkan under de första adventsveckorna. Stora som små är hjärtligt välkomna att gå i den när ni har vägarna förbi! Dessutom kan man på söndagseftermiddagarna  i december titta på den fina julkrubban i kyrkans foajé.

Prästerna utökar sin tid för samtal och nås säkrast:

Carl van der Weyden 070 2305257  tisdagar och fredagar       kl 10 -12

Ylwa Breidenstein.    070 7935222  måndagar och torsdagar  kl 10 – 12

Tveka inte att höra av er!

Den här tiden är en stor utmaning för oss alla och det är viktigt att vi inte glömmer att vårda det som är heligt för oss. Det gäller både vår relation till den andliga världen och till våra medmänniskor. Genom att delta i gudstjänsterna, men också genom andaktstunder hemma med veckans evanglium, får relationen till det andliga sin näring.

Trots uppmaningen om social distans kan vi även stärka vårt förhållande till våra medmänniskor Vi måste bara vara påhittiga och hitta nya sätt för att inte tappa kontakten med dem. Det är viktigt att vi hjälper och bryr oss om varandra. Ett telefonsamtal, en liten advents-överraskning som hängs på dörrhandtaget och andra små gester betyder mycket och stärker våra sociala band mer än vi anar.

Hjärtliga hälsningar – i varm gemenskap!

Carl van der Weyden och Ylwa Breidenstein

%d bloggare gillar detta: